13
apr.

Cavitatia sau liposuctia virtuala

Cavitatia, denumita si liposuctie virtuala, reprezinta in momentul actual cea mai eficienta metoda de combatere a celulitei si a adipozitatii localizate, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale traditionale.

Motive pentru care sa preferam cavitatia in locul liposuctiei
Aceasta metoda de slabire este o alternativa non-invaziva si non agresiva a liposuctiei. Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfereaza cu activitatile cotidiane ale clientului.

Ultrasunetele patrund de la o adancime de cativa milimetri pana la o adancime de 5 cm in stratul adipos, in functie de energia cu care se lucreaza, indepartand celulele de grasime permanent.

Tratamentul corporal prin cavitatie se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care, datorita presiunii pe care o genereaza provoaca formarea de mici bule de vapori si gaz (bule cavitationale) si implozii succesive, rupand in acest fel membranele celulelor adipoase, fara a afecta alte structuri adiacente. Celula adipoasa se lichefiaza, se dezintegreaza si tot continutul eliberat prin spargerea ei (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine) este absorbit de limfa, drenat prin sistemul limfatic si eliminat prin caile renale. Folosind aceasta noua metoda de slabire, dupa numai cateva sedinte de tratament apare reducerea evidenta in circumferinta (datorata reducerii volumului celulelor adipoase), realizandu-se un nou contur corporal.

Cavitatia este o procedura eficienta si sigura care ajuta la slabirea localizata, lucru imposibil prin dieta si sport. Se elimina definitiv depozitele de grasime de pe solduri, fese, coapse, abdomen, sub barbie, brate, etc. fara durere. Ultrasunetele la aceasta lungime asigura o slabire rapida, rezultatele fiind vizibile dupa prima sedinta: diminuarea tesutului adipos, atenuarea celulitei si tonifierea pielii atat la suprafata, cat si in profunzime.

Dupa tratament nu este necesara o perioada de recuperare, iar rezultatele apar mai degraba in centimetri decat in kilograme. Inainte si dupa tratament este obligatorie hidratarea – in jur de 2 litri de apa, pentru a stimula actiunea de purificare a ficatului.

Inca de la prima sedinta se poate observa:

– o intensa actiune lipo – dezintegrarea tesutului adipos, distrugerea permanenta a celulelor grase si in consecinta reducerea stratului adipos;
– o remodelare progresiva a profilului corporal, pe langa reducerea consistentei masei adipoase;
– disparitia aspectului de ,,coaja de portocala” cu eliminarea nodulilor celulitici;
– o buna oxigenare si revascularizare a tesutului subcutanat;
– reactivarea microcirculatiei periferice si a drenajului lichidelor stagnante;
– o imbunatatire a tonusului si elasticitatii pielii.

Persoanelor care se supun tratamentului cu cavitatie li se recomanda: o alimentatie sanatoasa si riguros controlata (pentru a nu incarca si mai mult rinichii si ficatul), impreuna cu un consum marit de apa (2 litri de apa zilnic sau ceaiuri neindulcite), timp de cateva zile, inainte si dupa tratament. De asemenea, se recomanda ca in zilele in care se efectueaza aceasta procedura sa se faca si sport, sau sa se desfasoare macar activitati fizice usoare, de exemplu, mersul pe jos sau urcatul scarilor sa fie o prioritate in aceste zile. Toate acestea pentru a se obtine un maxim de rezultate!

<strong>Contraindicatii:</strong> persoane cu grave disfunctii renale, persoane cu grave disfunctii hepatice, boli cardiace, boli ale pielii, spasmofilie, epilepsie, stimulator cardiac, implant metalic, tumori maligne, convalescenta dupa o operatie, hernie, tensiune arteriala anormala, varice pe zonele de tratament, sarcina, alaptare, la menstruatie, pietre la rinichi, chisturi ovariene sau fibroame, la mai putin de 1/2 ora de la servirea mesei.